| www.one2play.rs | www.one2play.com |

Štrumfovi

Ti dam, ti dam, ti dam...Štrumfovi su opet s nama - omiljeni likovi iz crtane serije na kojoj su odrastale generacije! Papa Štrumf, Štrumfeta, Mrgud, Licko, Kuhar i ostali – bila bi prava šteta da ih ne upozna i vaše dijete!

Štrumfovi su nastali 23.listopada 1958. godine kad su izašli u novinama „Le Journal de Spirou“ kao tek sporedni likovi. Njihov kreator bio je Pierre Culliford – poznatiji kao Peyo. Popularnost im je ubrzo narasla te je napravljen i njihov prvi film “The Smurfs and the Magic Flute”.Nakon toga izašla je i pjesma Štrumfova koju je napisao Vader Abraham. 1981. godine duet Hanna & Barbera, majstori crtanih filmova, producirali su 256 epizoda Štrumfova koje su se prikazivale i prikazuju u više od 30 zemalja.
Danas, nakon više od 50 godina, i dalje su jedni od najpopularnijih crtanih likova na svijetu. Neka i vaši mališani zavire u štrumfastični svijet simpatičnih plavih bića, koji će ih osvojiti na prvu!

PRIČA O ŠTRUMFOVIMA

U jednoj dalekoj šumi nalazi se jedno malo selo. U tom malom selu među cvijećem, u kućicama koje liče na šumske gljive, žive Štrumfovi. Nitko ne može pronaći to selo osim ako ga Štrumfovi sami ne pozovu. A tko su Štrumfovi? Oni su mala šumska bića. Visoki su kao tri jabuke, imaju plavu kožu i obučeni su u bijele hlače i bijele kapice. Svi Štrumfovi imaju preko 100 godina. Papa Štrumf je u listopadu 1958. god. napunio 542 godine. Međutim, Štrumfovi nikad ne ostare. Beba Štrumf će uvijek biti beba, a Štrumfeta? Pa...za nju  nitko ni ne zna koliko ima godina. U selu Štrumfova ne postoji novac: svatko radi onoliko koliko može i ono što najbolje zna; isto tako svatko uzima onoliko koliko mu je potrebno. Svi su složni, vole se igrati i pomagati jedni drugima. Upravo zato se Štrumfovi boje ljudi. Znaju da je njima najvažnije imati što više novca, da kradu jedni od drugih i da se po cijele dane samo svađaju.
Štrumfovi imaju i svoj vlastiti jezik. Napravi li Štrumf Kuhar kolač za Štrumfetu, ona će mu zasigurno reći da je tako ukusno štrumfastičan!

Štrumfovi su danas prisutni u nekoliko računalnih igrica, stripova i crtanih serija, a najnoviji animirani dugometražni film iz 2011. osvojio je srca gledatelja.

Posjetite službenu stranicu Štrumfova, punu veselih igara i zabave!  www.smurf.comPostavi pitanje

Postoji nešto što te zanima ili imaš neku nedoumicu? Pitaj nas!

Pronađi igraonicu!

Put do igre i društva nikad nije bio jednostavniji!

Pronađi trgovinu!

Put do igre i društva nikad nije bio jednostavniji!

Newsletter

Primajte obavijesti iz one2playa!